Zagrebački Harfistički Festival

Umjetnička organizacija Hathor u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb po drugi puta u Zagrebu organizira Zagreb Harp Festival, prvi i jedini međunarodni harfistički festival u Hrvatskoj.
Ovogodišnji Festival započinje 17. svibnja u 20 sati u Muzeju Mimara, svečanim koncertom vodećih harfista današnjice, Marie-Claire Jamet i Sylvaina Blassela, uz flautista Pierre-Yvesa Artauda i pratnju Zagrebačkih solista, i traje do 24. svibnja 2014.
Zagreb Harp Festival pokrenut je sa željom da se kroz koncertnu suradnju hrvatskih harfista sa zvijezdama svjetskih pozornica, međunarodnoj glazbenoj javnosti pobliže predstavi glazbena umjetnost Zagreba i Hrvatske. Festival profesionalnim glazbenicima ujedno pruža i izvanrednu mogućnost za usavršavanje i razmjenu iskustva na stručnim predavanjima i majstorskim seminarima vodećih svjetskih pedagoga. Poseban naglasak organizatori pritom stavljaju na mlade hrvatske harfiste, učenike i studente harfe kojima se kroz brojne seminare i radionice vrhunskih profesora u Hrvatskoj nudi jedinstvena prilika za daljnju glazbenu edukaciju.