Vadym KholodenkoVADYM KHOLODENKO, glasovir (Ukrajina)

Program:
G. F. Händel: Chaccone u G-duru, HWV 435
H. Purcell: Ground u c-molu, Z. D221
J. Brahms: Četiri balade, op. 10
I. Stravinski: Tri stavka iz baleta Petruška
~ ~ ~
F. Chopin: Barkarola u Fis-duru, op. 60
               24 preludija, op. 28


Pijanist Vadym Kholodenko diplomirao je glasovir na prestižnom Državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski u Moskvi u klasi Vere Gornostaeve, čiji je i asistent od 2012. godine. Nakon brojnih osvojenih nagrada na natjecanjima V. Horowitz, Schubert i Maria Callas, najveći uspjeh ostvario je 2013. osvojivši Zlatnu medalju na 14. Međunarodnom pijanističkom natjecanju Van Cliburn u Texasu, SAD, jednom od najvećih natjecanja na svijetu. U 2007. Vadym Kholodenko i Andrey Gugnin osnivaju glasovirski duo koji su kasnije nazvali iDuo te, 2008., osvajaju drugu nagradu na jednom od najvažnijih natjecanja glasovirskih dua u San Marinu. iDuo je, 2013., nastupio u Zagrebu na otvorenju 27. Muzičkog biennala. Tom prigodom, uz Baletni ansambl Hrvatskog narodnog kazališta, izveo je djela Debussyja i Stravinskog, a projekt je ponovljen još tri puta nakon premijere.


"Ukrajinski pijanist Vadym Kholodenko predstavio je recital koji je pažljivo programski osmišljen i veličanstveno izveden.

U njemu su se isticala njegova nevjerojatna tehnika, transparentno sviranje, pažljiva posvećenost svim unutrašnjim glasovima
te jasan interpretacijski koncept koji je uvjerljivo prenio publici."
Gregory Sullivan Isaacs, Theater Jones


PRODAJA ULAZNICA:
- u prostoru Turističkog informativnog centra (TIC), Trg bana Josipa Jelačića 11, radnim danom od 8.30 do 20 sati; subotom, nedjeljom i praznikom od 9 do 18 sati
- putem interneta: ulaznice.hr
- na dan koncerta ulaznice će biti u prodaji i na mjestu održavanja koncerta jedan sat prije početka (od 20 sati).

CIJENE ULAZNICA:
- cijena pojedinačne ulaznice: 80,00 kn.
- popust na pojedinačne ulaznice (pretplatnici ciklusa Koncertne direkcije Zagreb, umirovljenici i grupe od 10 i više osoba): 30 %.

PRETPLATE:
- cijena pretplate (7 koncerata): 300,00 kn.
- popust na pretplatu (pretplatnici ciklusa Koncertne direkcije Zagreb, umirovljenici): 20 %.
- broj pretplata je ograničen.