Monika Cerovčec, sopran / Srđan Filip Čaldarović, klavir

Muzička akademija
Koncertna dvorana Blagoje Bersa

Monika Cerovčec, sopran
Srđan Filip Čaldarović, klavir

Srdan Monika

Program:
M. Polić : Sitne pjesme (August Harambašić)

D. Plamenac : Trois poèmes de Ch. Baudelaire
                                La Musique
                               Tristesse de la Lune
                               La Cloche fêlée

R. Strauss : Ciklus pjesama op. 27.
                    Ruhe, meine Seele! (Karl Henckell)
                          Cäcilie (Heinrich Hart)
                          Heimliche Aufforderung (John Henry Mackay)
                          Morgen (John Henry Mackay)
***
R. Schumann : Liederkreis, op 39 (Joseph von Eichendorff)
                         In der Fremde
                                 Intermezzo
                                 Waldesgespräch
                                 Die Stille
                                 Mondnacht
                                 Schöne Fremde
                                 Auf einer Burg
                                 In der Fremde
                                 Wehmut
                                 Zwielicht
                                 Im Walde
                                 Frühlingsnacht


Monika Cerovčec rođena je 1983. u Varaždinu gdje je završila Srednju glazbenu školu. 2006. diplomira je glazbenu kulturu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Usporedno s tim studijem upisuje i solo pjevanje u klasi Lidije Horvat - Dunjko. Debitirala je u HNK Zagreb u ulozi drugog dječaka (W. A. Mozart: Čarobna frula) zatim nastupa u ulozi Nimfe (C. Monteverdi : Orfej) Gianette (G. Donizetti : Ljubavni napitak), Karolke (L. Janacek : Jenufa) Jelene (I. pl Zajc : Nikola Šubić Zrinjski) . 2005. nastupila je na otvorenju dubrovačke opere u ulozi Bastienna (W. A. Mozart : Bastienne i Bastienna). Iste godine osvaja 1. nagradu na državnom natjecanju u Dubrovniku, a zatim odlazi u Mainz (Njemačka) na razmjenu studenata gdje je učila kod A. Karasiaka. Pohađala je i majstorske tečajeve mnogih, svjetski poznatih, pjevača kao što su M. Lipovšek, C. Eder, L. Spitzer, M. Nador. Kao solistica nastupala je sa Orkestrom Hrvatske Vojske, Orkestar Hrt–a, Zadrarskim komornim orkestrom, Ansamblom Cantus... Trenutno je zaposlena kao solist u Zboru Hrvatske radiotelevizije.

Srđan Filip Čaldarović (1973.) započeo je svoje glazbeno obrazovanje u glazbenoj školi "Pavao Markovac" u klasi Prof. Jelice Kuzmin. Studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i diplomirao glasovir, u klasi prof. Vladimira Krpana (1995.). Usavršavao se na Indiana University School of Music u Bloomingtonu, SAD u klasi Prof. Leonarda Hokansona (1996.), te na Trinity College of Music u Londonu u klasi Prof. Philipa Fowkea (2001.), i na kraju magistrirao na uglednom američkom sveučilištu University of Miami, Florida u klasi Prof. J. Roberta Floyda (2002.). Koncertnu vještinu nadalje razvija na međunarodnim tečajevima Evgenija Timakina, Jerome Rosea, Waltera Groppenbergera, Sequeire Coste, te se u međuvremenu ističe svojim svestranim solističkim i komornim nastupima, na kojima potvrđuje opravdanost osvojenih nagrada i laskavih kritika.
Od 2005. Čaldarović djeluje kao docent, a od 2013. kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Dobitnik je nagrade „Milka Trnina" za koncertnu djelatnost 2013. godine. Kritičari ga opisuju kao svestranog umjetnika sa osjećajem za ton i fraziranje.


Ulaznice po cijeni 50 kn u prodaji preko sistema ulaznice.hr, te na dan koncerta od 19 sati u prostoru Muzičke akademije.